2009. november 16., hétfő

Bosszúság

Ha már itt vagyok,kidohogom magam.
Írtam a múltkorában,hogy nem kaptam visszajelzést egy HE ajándékról. Hát most feltettem a pléhpofát,és rákérdeztem. És képzeljétek el,nem ért oda! Én még soha nem jártam így,pedig évek óta küldözgetem az rr-eket,magazinos hímzéseket stb.
Most készülök a postára,szerencsére az ajánlott szelvény még megvan,dehát még szeptember elején adtam fel,ki tudja,mit mondanak rá...
Mindenesetre elkeserítő,hogy ennyi pénzt elkérnek a postai szolgáltatásért,és ilyen megbízhatatlan.
De annyi tanulságot levontam belőle,hogy meglepetés ide vagy oda,legközelebb azt is kiírom,kinek adtam fel,kinek kell várnia.

12 megjegyzés:

  1. Szia :)
    Igen olvastalak a blogomon is meg itt is és válaszoltam is. Nagyon sajnálom, hogy elveszett a csomag, főleg hogy ennyire szép dolgokat készítettél nekem! :(( Kíváncsi vagyok mit mondanak a postán.
    Én ugyanebben a cipőben járok. Múlt hét közepe óta tudom hogy a 3 útonlévő csomagomból 1 biztosan nem ért a gazdájához. Szintén HE Dia konyhás ajándékai. Most újra készítettem egy csomagot amit holnap feladok neki. Ég a képemről a bőr előtte :( A postán annyit mondtak, hogy keresik tovább, de ha több mint 1 hónap alatt nem került elő nem is fog. De benyújthatok kártéritési igényt. :((
    Ayla és Szilda még nem jelzett h megkapta a csomagjaimat. Nagyon félek h odavesztek. Ezért fizetünk a postának vagyonokat. :((

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!
    Nagyon sajnálom, hogy elvesznek a csomagok :-( Én ezért MINDENT tértivevényes ajánlottan küldök el, megéri azt a +125 Ft költséget.
    Sajnos tényleg csak 1 hónapra visszamenőleg lehet kerestetni, de kártératést lehet kérni és kérjetek is!

    VálaszTörlés
  3. elég az elektronikus értesítés is. Ott is alá kell íratniuk egy papírt, s mégis csak 50.- a felér az ajánlotton felül.
    Mi mindent így adunk fel, s még SOHA nem veszett el semmi. 1-2 nap alatt ott is vannak a pakkok. (heti 2-3 postázás postázásonként 10-15 levél...szóval sok-sok feladás 0 hiány, vagy késedelem.

    VálaszTörlés
  4. Ajánlott volt mindegyik csomag. Mindíg így adom fel. ((
    Dia! Köszönöm a türelmed!

    VálaszTörlés
  5. Katha!
    Az ajánlott nem elég!!! Azt simán bedobja a postás, mivel nem köteles aláíratni az átvételt.
    Amit Judit.6 írt tényleg olcsóbb megoldás, és tényleg nincs vele gondunk. Igaz, a postán a hajuk égnek áll tőlem, amikor meglátnak, de már megszoktak az elmúlt másfél évben. Most már megdicsérnek, ha probléma nélkül, gördülékenyen adom át a borítékokat és a papírokat hozzá. :D

    VálaszTörlés
  6. No de akkor mitől ajánlott az ajánlott,miért kérnek érte plusz pénzt,ha nincs mögötte plusz szolgáltatás???

    Kedves Katha,egy kis türelmedet kérem,természetesen újra készítek ajándékot,és igyekszem minél hamarabb küldeni.

    VálaszTörlés
  7. Félreértések elkerülése végett: olyan nincs, hogy ajánlott csomag, csak ajánlott levél. Ajánlott levelet, ha a címzett nincs otthon a kézbesítő bedobhat levélszekrénybe. Ennek is vannak bizonyos feltételei, de ne menjünk bele. E-értesítő sms-ben vagy emilben küldi a posta a kézbesítésről. Térti a feladáskor kitöltött tértit címzettel aláíratva, közönséges levélként kapod vissza. Ajánlott lényege, hogy a kézbesítés ténye kimutatható, visszakereshető. A levélszekrénybe dobás is kézbesítésnek minősül. (azért változtatták meg a régi jól bevált szabályokat, hogy összhangban legyen az unió országaival)
    Csomagkézbesítésnél az átvételt a csg.szállítón aláírással kell elismertetni, kérhető hozzá térti, ami úgy működik, mint a levélnél.
    Alapszabály, hogy a csomagolás módja és a küldeményválasztás a tartalom jellegének maximálisan megfeleljen. Pl. nem küldök borítékbanlevélként szegeket, még akkor sem ha olcsóbb, mint a csomag.

    VálaszTörlés
  8. Ez nind világos,Amanda,de az még mindig nem,hogy mitől feláras akkor az ajánlott???

    VálaszTörlés
  9. Attól, mert lehetőség van az átvétel elismertetésére. A kézbesítő csak biztonságos levélszekrénybe, ha a címzett és helyettes átvevő nincs otthon akkor dobhatja be levélszekrénybe. Persze ha belefér. Régen két egymást követő munkanapon vitte a kézb. első nap értesítőt hagyott, másnap már az ajánlott levelet dobta be. Jelenleg az értesítés kimarad, már első nap ha a címzett másképp nem rendelkezett a kézb. bedobja a levelét a levélszekrénybe.

    VálaszTörlés
  10. Amanda,te hiszed is,hogy mindez így működik? Vagy postás vagy,vagy nagyon naív. Bocsi:)))

    VálaszTörlés
  11. Csak így működhet, mert nem minden ajánlott levél téveszt célt.

    VálaszTörlés
  12. De nem is ér oda mind! Hagyjuk inkább,mert két malomban őrölünk,nem tudjuk meggyőzni egymást.
    Egy biztos,valaki rosszul végezte a munkáját,ha csak egyetlen küldemény is eltévedt,és azt hiszem,az a tisztességes,ha ezért vállalja a felelősséget.Ennyi.

    VálaszTörlés