2009. november 19., csütörtök

Nyomoztam...

Eljutottam a postára. Nagy meglepetésemre nagyon kedvesek és készségesek voltak. Elmondtam a problémámat,rögtön indítottak egy "tudakozványt" ( hú,ez a szó!),amiből kiderült,hogy a feladást követő napon kézbesítették az általam keresett küldeményt. Természetesen a következő kérdésem az volt,hogy ki vette át,ki írta alá. Na,ez már nehezebb ügy,akkor indítanak egy kiterjesztett tudakozványt. Itt már furcsákat kérdeztek tőlem,pl. hogy hol van Pesten ez az utca, meg hogy milyen súlyú volt a levél. Tudom,hogy sok mindenben felületes vagyok,de odáig biztosan soha nem fogok eljutni,hogy feladás előtt konyhai mérlegre tegyem a levelet. Na,újabb hibámra derült fény.
A lényeg az,hogy az ígéret alapján egy héten belül levélben értesítenek róla,hogy mit derítettek ki,ki írta alá az átvételi elismervényt.
Katha,onnan kezdve a tiéd a feladat,hogy ha fontosnak tartod,megtudd,ki élt vissza a neveddel.
Én mindenesetre elkészítem az ajándfékot még egyszer,és újra küldöm,most már szigorúan tértivevénnyel.

11 megjegyzés:

  1. Fú, én már nem csodálkozom semmin!:-((((

    VálaszTörlés
  2. Na de latinka!! Nem mérted le a csomagototthon a kis "sütis mérlegen", hogy lehetsz ilyen felelőtlen :o))))))
    Én nagyon sok csomagot szoktam küldeni, sok levélként megy el, mert nem nehezek. De még soha nem vesztek el.
    Most már én is félek csomagot feladni!! És ez nagyon bosszantó, hogy valaki ilyet megtesz, más csomagját megtartja!! Sőt felháborító!! Bár a húgom szerint (akkor mondta amikor egyszer a boltban ellopták a kesztyűmet a kosaramból karácsonykor) valakinek biztos kellett a fa alá!! :o/

    VálaszTörlés
  3. Hát tudod,én már csak ilyen felelőtlen vagyok:))
    És pontatlan,mert gyakran titulálom csomagnak a levélként feladott cuccot,amiben általában hímzés van.

    VálaszTörlés
  4. Szervusztok!
    A pofám leszakad!- már bocsánat-.
    2 kg-ig levélként feladható bármi.
    Tudjátok az a szörnyű, hogy ezeken az ajándékokon sokszor napokat, heteket dolgozunk. Ez megfizethetettlen :((
    Nagyon nagyon dühös vagyok! 2 éve fekvőbeteg vagyok, éjjel-nappal itthon. A szomszédaim tudják- ráadásul én szokatam nekik átvenni a dolgaikat de csak meghatalmazással. Szóval nagyon várom a végeredményt. Aki itt a hunyó az valószinűleg a postásunk :(((

    VálaszTörlés
  5. Én is azt gondolom. De az azért bizonyítható,hogy nem te írtad alá. Bár azt mondták a postán,a sima ajánlott küldeményt bedobhatják a postaszekrénybe. ez az,amit én nem értek. Akkor mitől ajánlott?

    VálaszTörlés
  6. Vannak még manuális posták, de a többségben a feladóvevényre rányomtatják a súlyt is.
    Előkeresik az eredeti kézbesítő okiratot és azon keresik ki az átvételt. Azért olyan is előfordult már, hogy idegen kilopkodta a küldeményeket a levélszekrényekből.
    És attól különszolg. az ajánlott, hogy lehetőség van az átvétel elismertetésére.

    VálaszTörlés
  7. Lehetőség? Kinek? A kézbesítőnek? Ugye te is érzed ennek a logikátlanságát. Azért,amiért én,a feladó fizetek plusz díjat,ne a kézbesítőnek legyen lehetősége,hanem nekem, arra,hogy célba is ér,amit feladtam. De felesleges ezenvitázni. Gondolom,te a mundér becsületét véded,mi pedig,akik így-úgy pórul jártunk már,a saját érdekeinket szeretnénk.

    VálaszTörlés
  8. Mivel hasonlóan jártam én is , a feladó elindította a tudakozványt, ki is jött az ellenőr és azt mondta, hogy a postás csak akkor dobhatja bele a ládába ha nincs otthon senki aki átvegye..... igenám de én a törött lábammal nem nagyon járkálok sehova, szóval nagy csúsztatás az egész.
    A ládából meg nem szoktak eltűnni dolgaink. Annyira magasan van , hogy bele sem lehet látni .....
    Mindenesetre közöltem az úrral, hogy talán nem kellene az én becsületembe gázolni , mivel abból élnek , hogy igénybe veszem a szolgáltatást.

    VálaszTörlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  10. Szervusztok!
    Nemrég ment el a postás a tudakozvánnyal. Mutatta a papírjait, hogy ő igen is kézbesítette a postaládába, még arra is emlékezett, hogy egy tömött puha boríték volt, ami félig kilógott a ládámból. Arra a kérdésre h miért nem hozta fel nem tudott választ adni. 10 éve jár hozzánk. Erre szólt a szomszéd néni 75 éves, hogy látta h a suhancok a házból kiszedtek jó néhány borítékot a postaládákból. (Nálunk nagyon sok a kétes fazon, általában füveznek a kapu alatt- senki nem mer nekik szólni főleg nem egy idős néni)
    Nem tudnak mit tenni. A hivatalos álláspont szerint kézbesíthetnek ajánlott levelet a postaládába is-csak azt nem értem h akkor mi a fenének fizetünk?? -
    Most abban maradtunk h mindent felhoz mivel itthon vagyok mindíg.
    Én már nem tudom mit mondjak. Most küldtem Franciaországba csomagot. Ajánlott volt és egy vagyont fizettem 5300 Ft-ot! - de 3 nap alatt kézbesítették! Hogy is van ez? :((((

    VálaszTörlés
  11. Katha,én még nem kaptam meg a hivatalos választ,bár múlt hét szerdán azt mondták,hogy egy héten belül válaszolnak.
    Mindenesetre készül az új ajándék,még az ünnepek előtt küldöm. Postával?!?
    A legmurisabb az az egészben,hogy azt az ajándékot majdnem személyesen vittem el,mert éppen átutaztunk Pesten. Aztán úgy döntöttem,hogy nem bóklásszuk végig a várost,míg megtalálunk egy idegen helyet...

    VálaszTörlés