2012. március 28., szerda

Rohadt egy világ:((

Ne haragudjatok a cím stílusáért se és azért se,hogy ez most nem xszemes,de az én bosszúságom.
Kicsi fiam Debrecenben egyetemista. Úgy gondolta,egészségesebben fog élni,és ezentúl biciklivel közlekedik a városban. A múlt héten vettünk neki egy használt járgányt (közalkalmazotti fizetésből ennyire futja,vagy ennyire se); vasárnap elvitte az apja a városba,majd tegnap,míg a barátjánál volt,valaki elvágta a lakatot és ellopta a biciklit. Most ne üssön meg a guta??????
Itthon a  férjem ma szerelt mozgásérzékelő lámpát az udvar hátsó részére is,mert a kertszomszédba már betörtek. Este hét órakor,úgy,hogy voltak otthon.
Mi lesz itt?
És miért nem lehet rendet csinálni?
Merje már kimondani valaki,hogy miért van ez!
(Bocsánat)

14 megjegyzés:

  1. Az a helyzet, hogy ha kimondod, hogy miért van így, akkor sem figyel rád senki (aki tehetne ellene) és nem változik semmi... :(

    VálaszTörlés
  2. Nagyon sajnálom, ami Veletek történt. Tudom,milyen nehezen gyűjti össze az ember a pénzt, a plusz kiadásokra.
    Én most mégis 2 ellenpéldát írnék, hogy lássuk,vannak még rendes emberek is.
    A minap a könyvtárba mentem,és csak haza jövetelkor vettem észre,nincs meg a farmerdzsekim. Láss csodát, érintetlenül találtam a kerékpárom kosarában, ott felejtette,megjegyzem, az utcán. Nem régen Szeghalmon jártam, ott senki nem lakatolja le a kerékpárját,és mégis ott találja, ahol hagyta.
    Tudom,ez Téged nem vigasztal.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon sajnálom, ami történt, az az igazság, hogy meglepődni viszont nem tudtam. Nálunk ez bizony így megy, 3 éve még a főépületben voltak az óráim és óva intettek attól, hogy bringával menjek oda, mert annyira durván ellopták a rendes tárolókból rendszeresen. Most már mondjuk úgy vettem észre, hogy valamivel jobb a helyzet, amióta raktak ki még tárolókat feltűnőbb helyekre. Az a szerencsém, hogy nem a főépületben vannak most már az óráim, és a másik épületben a portások mindig nagyon figyelik a lelakatolt bringáinkat, ha bármi gyanúsat látnak, azonnal elkezdenek járőrözni. De miért kellene állandóan figyelni ezt? Pedig már örültünk, hogy egyre több itt Debrecenben a bicikliút, de ha folyton azon kell aggódni, hogy ott vár-e még a bringám, ahol hagytam, akkor ennek se volt sok értelme.

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Sajnálom a titeket ért kárt és bosszúságot. Debreceni egyetemista vagyok jómagam is és elképesztő állapotok vannak ezzel kapcsolatban. Az egyik prof. bicaját az egyetem épületének alaksorából vitték el, hozzáteszem le volt lakatolva. Állítólag most a városban rengeteg kerékpár lopás van.

    VálaszTörlés
  5. :(((((( Pedig olyan jó nap volt ez a mai... eddig... :(((

    VálaszTörlés
  6. akkor se sok változik, ha kimondjuk
    vagy szerinted történik változás egy olyan országban, ahol a plágium nem bűn és a bírálókra akarják ráhúzni a vizeslepedőt?
    röhej
    és még sorolhatnám.....
    múltkor öcsémékhez is betörtek, a kutyát valszeg leütötték, mert másnap furán viselkedett
    és a betörő még ki is próbálta a gépeket a fészerben

    VálaszTörlés
  7. Borzasztó, ami itt megy...:-(( Mi is folyamatosa bezárkózunk a csajokkal, este 7-kor a kapuból is vesszük ki a kulcsot...az utóbbi hetekben itt is megsokszorozódott a betörések és lopások száma....:-((( Nagyon lehangoló!!:-((( Együttérzésem!

    VálaszTörlés
  8. Sajnos tudom, miről beszélsz... Másfél éve a kóddal nyitható, zárt lépcsúházas 2. emeleti lakásunk bejárati ajtaja elől lovasították meg a bringámat. Egyszerűen elcsippantották a lezárót, szóval már eleve célszerszámmal jöttek. Vasárnap este még volt bicaj, hétfő reggel meg már nem tudtam mivel munkába indulni.
    Nagyon sajnálom, hogy veletek is megtörtént...

    VálaszTörlés
  9. Nagyon sajnállak benneteket!!! A városokban, nagyobb helyeken ez sajnos így megy és senki nem tesz ellene! Nem is fog, mert nagyon nehéz ügy! Az elidegenedés is szerepet játszik ebben. A mi kis falunkban, ha egy idegen végig megy az utcán, azonnal "szólnak" a kutyák, mindent látnak a szomszédok, megkérdezik, kit keres, stb. El még nem vittek semmit, de be már hoztak!:) Szerencsés helyzetben vagyunk.
    Bocsánat, ettől a véleménytől nem lesz biciklitek..., nagyon sajnálom, hogy ilyen világban élünk és ez csak rosszabbodni fog!

    VálaszTörlés
  10. Amíg a rend őrei jól szervezett bandákba tömörülve élen járnak a bűnelkövetésben, amíg téged hurcolnak meg/csuknak le, ha a saját házadban sérülést okozol egy betörőnek és még sorolhatnám, de nem akarom - addig nem lesz változás. Sőt, ennél csak egyre rosszabb lesz /legalábbis jogász ismerőseim szerint, én pedig hajlamos vagyok hinni nekik.../

    Nem szeretek és nem is akarok politizálni, de mostanában egyre sűrűbben jut eszembe ez a néhány sor az általam nagyon kedvelt Ákos Bonanza Banzájától, mely sorok megboldogult lánykoromban oly menőek, bár akkor még annyira máshogy értelmezettek voltak:) /a "zene" szó tetszés szerint helyettesíthető, én a demokrácia kifejezést szoktam ideérteni/:

    "...Nyugati a zene, de Keletre tart
    És nem állja útját se tenger, se part
    Persze nem biztos, hogy jót tesz neked,
    Ha kiszolgálják az izlésedet..."

    VálaszTörlés
  11. Nálunk volt egy apró kampány. Felhívták a figyelmet, hogy a rendőrség próbál segíteni a lakosoknak. A kerékpárok adatait (még lopás előtt!) be lehet jelenteni (alvázszám, szín stb. talán még fotó is) a rendőrségen, amolyan bicaj nyilvántartó, ha netán ellopnák gyorsabban meg tudják találni. Ha jól tudom tavaly indult ez a dolog.
    Nem tudom nálatok is működik-e ilyen rendszer a rendőrségen.

    VálaszTörlés
  12. Hogy mért van? mert az értékeket a valóvilágban, meg az édenhotelben találják a fiatalok, meg mert a kábítószeres színész öt hónap alatt kiszabadul, meg mert a Viszkisről forgatnak filmet, azért. Mert azt mondhatja a gyerek az iskolában a tanárnőnek,/nem szégyen, nekem/, hogy "ha nem fér be az ajtón, kibontjuk a falat", és nem kap érte semmit sem az osztályf.-tól, sem az ig.-tól, én pedig nem tanítom, mert gyógyped.-es vagyok. Hát ezért.

    VálaszTörlés
  13. Ez tényleg nagyon szomorú, sajnálom, hogy így jártatok a biciklivel :(
    Nézz be hozzám kérlek, vár nálam valami :)

    VálaszTörlés
  14. Most olvasom, hogy mi történt. Tudom, hogy ettől nem lesz meg a bicajotok, de az illetőnek több se legyen az életében, mint a bicaj értéke.

    Nálunk, Albertirsán hetek óta betörés sorozat tartja sakkban a lakosokat. Kutyákat ütnek le, amit érnek visznek, vagy minimum is a szerszámok madzagjait vágják le, amiből aztán a rézdrótot kihámozzák...
    Ráadásul nem csak éjjel "járőröznek" a betörő "urak", hanem fényes nappal sem szégyenlik a pofájukat... :(((

    VálaszTörlés