2009. július 10., péntek

Menta teás csokoládé sörbet

mentas csoki sorbetA csokoládé és a menta tea csodálatos találkozása, egy frissítő desszertben. Ennek a hideg, teás édességnek senki sem tud majd ellenállni.

Hozzávalók: 5 csésze víz (1,25 l víz), 5 teáskanál borsmenta teafű (vagy 6 teafilter), 2 csésze cukor (kb. 50 dkg), 1 csésze keserű kakaópor (kb. 25 dkg), 1 csipet tengeri só, 1/2 teáskanál bormenta kivonat (kihagyható).

Elkészítése:

1Tegyük fel a vizet egy lábasban forrni, és ha forr, tegyük bele a borsmenta teát. Hagyjuk állni 5 percig, majd szűrjük le (vegyük ki a filtereket).

2Keverjük bele a cukrot, a kakaót, és a sót. Főzzük közepes lángon míg az összetevők fel nem olvadnak teljesen. Ezután beletehetjük a borsmenta kivonatot.

3Vegyük le a tűzről, és hűtsük le teljesen. Majd tegyük bele egy dobozba, és fagyasszuk le.

4Tálalás előtt fagylaltos kanállal szedjük ki a dobozból poharakba, és friss menta levéllel díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése